Wallидно осветлување

Wallидно осветлување е сериозен проблем во Taiwanдолго време е изградба, затоа што кога дождот ќе падне на надворешниот wallид, дождот ќе навлезе во пукнатините и водотеците на надворешниот ид. Дождовната вода е инфилтрирана од основниот малтер за цемент. Кога слојот е блокиран, дождовницата ќе навлезе во цементниот слој на основниот слој и ќе навлезе во јазот помеѓу споеви на надворешниот ид и плочката. Кога ќе се достигне surfaceидната површина, слојот на цементен малтер не е доволен. Има јаз помеѓу theидовите од тули и дождовницата што се инфилтрираат во куќата. Бидејќи бетонските или глинените тули имаат силна апсорпција на вода, дождовницата лесно продира во внатрешноста и ја напаѓа внатрешната wallидна површина да предизвика Wallидно осветлување.

Wallидно осветлување

е дефинитивно најнепријатниот извор на вашиот дом. Ако не можете да го справите од надворешниот wallид, тогаш внатрешната декорација на wallидовите е добра. Ако водата протекува, треба да потрошите повеќе време и енергија за да ја надминете. Добрите и лоши облоги за хидроизолација на wallидовите во внатрешноста, како и методот на градба на методот на градење, директно ќе го одредат нивото на удобност на секој од нашите жители.
  • Wallидно осветлување - 3-3
Wallидно осветлување
модел - 3-3
Во процесот на сликање и сликање,бојата е често загадена,а загадувачите во бојата се сериозно штетни за организмот.Како да се намали штетата на минимум?

Wallидна боја&цит;убиец карцином&цит;,идот е најголемиот дел од декорацијата на домот,особено е важно да се избере добра внатрешна боја на wallидовите.Nippon боја на животната средина,нема мирис,нема апсолутно никаков проблем после спрејот.Но, во овој поглед,Нипон боја'професионална технологија рече дека изборот на wallидна боја главно да се види дали е мувла,алкално,низок VOC.Така-наречено VOC Кинеско име е&цит;Сам органска соединение&цит;,што е невидливиот убиец на загадување на домашни украси.Се ослободува во големи количини за време на процесот на сушење на внатрешната боја на wallидот.Дури и по вентилацијата,мирисот не постои,но тоа полека ќе се рашири подоцна.И мешавината на разни VOC и нивните интеракции го зголемуваат интензитетот на оштетување.Затоа,откако куќата е украсена,треба да се спроведе тестирање на воздухот во затворен простор за да се утврди фактичката состојба на загадувањето на воздухот во затворен простор.

Иновацијата во Ченглин ја усвојува Јапонија'И Нипсон патентираше облога,во кој се користат ексклузивни лисја од лотос не-технологија за боење(ЛОТУС АНТИ-ДИРТ)да се направи филмот многу вода-отвратителен.Кога вода или дамки останете на површината на филмот за боја,ќе се формираат капки вода.Како роса на лисјата од лотосот,не е лесно да се навлезе во идот.Новиот вид на стирен-се користи и акрилна емулзија,а дијаметарот на честичките на компонентата е пофин.Во процесот на формирање на филмот,облогата на пудрата е подобра и поцелосна,а филмот е фин и мазен,а дамката е тешко да се навлезе и навлезе.Различен од другите производи што потенцираат анти-фаулирачки перформанси,употреба на VAE или оцет-акрилен систем,стиренот-акрилната емулзија има поголем ефект врз одбрамбената моќ и моќта за чистење на дамката.Згора на тоа,употреба на напредна анти-fouling технологија може да го направи филмот за боја цврст,така што дамката не е лесна за претпазливост и придржување,и може лесно да се исчисти за да се задржи brightидот светли и нови.
Enquiry Now
производи: