Надворешна конструкција на Wallидови Карактеристики на боја за израмнување на облогата
Нипон Надворешна конструкција на Wallидови боја за израмнување може да се користи за директно кршење и реновирање на wallsидовите на старите wallsидови како што се бои, мозаици, плочки и камен. Во процесот на употреба, може да се изедначи со едноставно измазнување. Ефектот може целосно да ја намали нерамномерноста на theидот, а во исто време, има добра еластичност, се спротивставува на пукнатини, го надминува оштетувањето на wallидот предизвикано од температурната разлика и има силна адхезија при користење на боја за израмнување. Процесот на израмнување треба да го конструираат експерти. Обработката ќе биде поцелосна.

Надворешна конструкција на Wallидови технолошка конструктивна облога за израмнување
Повеќето луѓе се запознаени со бојата за внатрешни работи на Нипон, но процесот на градење на облогата за израмнување е целосно нејасен. Кога се применува облога за израмнување на надворешниот wallид на Нипон, односот е многу важен. Односот на прав во вода е 10: 3 -4, истурете ја водата во садот, а потоа полека додајте го прашокот, а потоа добро промешајте со мешалка за напојување. Бојата за израмнување на надворешниот wallид Nippon се препорачува да се користи во рок од 3 часа по завршувањето на мешавината. Доколку температурата е повисока, се препорачува да се користи во рок од 2 часа, со цел да се обезбеди квалитетен проект на ефикасно ниво.

производи

Облога за израмнување на надворешниот wallид за израмнување - мерки на претпазливост
Иако изградбата на облогата за израмнување на надворешните wallидови на Нипон е едноставна и брза, постојат и некои мерки на претпазливост. Облогата за израмнување на надворешниот wallид Нипон треба да се чува на ладно и суво место. Температурата на складирање е по можност 0-35 ° C рано, а температурата на градба е 5-40 ° C. Релативната влажност на воздухот е <80%. Avoid raining within 12 hours after the completion of construction. Nippon exterior wall construction leveling coatings contain alkaline before the upper wall is dry. Because the leveling paint should use a series of complex reactions such as ash calcium and water and carbon dioxide to improve its own strength, calcium hydroxide will be produced during use, which usually lasts for 5-7 days before disappearing. Not good, it will give the builder a burning sensation, and must pay attention to the characteristics of the leveling paint during construction.