ChengLin Innovation Co., Ltd. специјализирана за производство, снабдување и извоз Надворешна боја на рендерирање, со една фабрика во Taiwan. Тоа отсекогаш бил нашиот фокус за производство на најдобрите производи и да ги дава на време со внимателен услуга по продажбата. Нашите иновативен дух ни овозможува да остане еден чекор понапред од нашите конкуренти со обезбедување на најширокиот спектар производи. Прашањата од глобалната големо, дистрибутери, купувачи, агенти и OEM / ODM се добредојдени.

Надворешна боја на рендерирање

Во денешно време,постојат три начини да се користи главниот метод на надворешно дерик wallид.Кој метод е вистинскиот за вас?

Општо,пред да го направите надворешниот пилинг на wallидот,ќе бидат разгледани следните шест услови.

1.Пилинг за надворешен wallиден пилинг или надворешен пилинг на tileидови
Водоотпорен:Пукнатините можат да предизвикаат истекување на вода и истекување на вода.
Провизија за изградба:цена на орел,такса за отстранување,чист надомест за испорака,такса за отстранување на животната средина,надомест за израмнување на надворешен ид,плочки повторно-такса за лепење,такса за плочки или камени суровини.
Издржливост:Според употребата на плочки,квалитетот на самиот материјал,и разликата во трајноста помеѓу методите на плочки,цементниот песок нема водоотпорна функција,а водоотпорноста на сите бои на марката не е повеќе од 5-6 години.
Период на градба:долго.
Безбедност:Ракот на wallидот што протекува вода се јавува како резултат на години,земјотреси,тајфуни и други фактори.Штетата на оштетувањето на плочката е голема,а дождот од плочки често предизвикува жртви на пешаци.

2.Ironелезно дерби на кожата
Водоотпорен:Степенот на затегнатост е општ,така е лесно да се сече кога е изложено на силен дожд,и 'рѓата, исто така, веројатно ќе предизвика штета како резултат на оштетување.
Провизија за изградба:такса за железен лим,кран за надомест.
Издржливост:Кратко,во тековниот квалитет на воздухот,лесно е да се забрза ситуацијата со 'рѓа,летната температура ќе биде и до 60̊В~80̊В.
Период на градба:Кратко.
Безбедност:Леташе сериозен тајфун,'рѓа телесна повреда,здравје 'рѓа и водоотпорен проблеми.
Естетика:Сиромашен,сиромашните претежно користат лимени куќи

3.Насликајте го надворешниот exиден пилинг
Водоотпорен:Мулти-метод на основање на слој,добра боја може да ги отстрани и бактериите,мувла,анти-алги,водоотпорен,анти-сеизмичка пукнатина.
Трошоци за изградба:ниско,со иста големина,цената на изградбата е многу пониска од надворешниот ид на плочката,камен надворешноста ѕид или стакло завеса.
Издржливост:Едноставно одржување,ниски трошоци за обновување и долг работен век.
Период на градба:Скелето мора да биде изградено и времето за градба е кратко.
Безбедност:нема паѓање,проблеми со летање и ранување,без 'рѓа и мувла,предизвикувајќи здравствени проблеми,нема проблеми со пукање и хидроизолација.

ChengLin иновации усвојува мулти-слој слој метод за обложување на стари куќи,надворешен пилинг на wallидот,реновирање на надворешниот wallид,реновирање на надворешниот wallид,надворешна wallидна конструкција,куќа пилинг,со употреба на јапонски систем Нипсон патентиран боја за да се направи надворешниот wallид на куќата Кога е реновиран,ги одржува и ефектите од заштитата на животната средина,анти-алги,доказ за мувла,водоотпорен и ладење.Со стотици различни бои и градежни методи,можете да најдете убави погледи за вашата куќа.


Ако старата куќа се замени со нова облека,ефектот навистина не е покриен.Се додека е општа локација во градот Тајпеј,цената на секој пинг може да се зголеми за 70 до 80,000 по пинг,но ако е во елитната зграда,зголемувањето Најмалку 20%.

Како што вели поговорката,луѓето сакаат да се облекуваат,дури и старата зграда е иста,а темпото на зголемените цени на домувањето е исто така пропорционално со брзината на реновирање на станот'надворешен ид.

Пресметката на цената за реновирање на надворешниот ид на станот се заснова на просечниот број на станови во сопственост на секој сопственик.Цената на единечниот стан е различна.Потребно е да се разгледа употребата на градежни материјали и условите за градење на локацијата и барањата за дизајн на резолуцијата на управниот одбор.Може да се утврди.

Распределбата на домаќинствата се пресметува како&цит;по единица цена по пинг&цит;или како&цит;сооднос на фунта&цит;
Бидејќи станот е вклучен во сите домаќинства,еднаш реновирање на станот'потребен е надворешен isид,потребно е однапред да комуницираме со целиот сосед и да побараме согласност од сите домаќинства.Секако,трошоците мора да ги споделат сите домаќинства.Износот на распределбата ќе варира во зависност од начинот на пресметување.Општо,може да се подели на&цит;по единица цена по пинг&цит;и&цит;сооднос на пинг&цит;.Пресметаниот број пингви се заснова на бројот на пингси во домаќинството'внатрешна сопственост.

Метод на конверзија:
Вкупната цена на секој сопственик на домаќинството(процентот на бројот на пингс)
(Диференцијација на сопственик'и пинг-топки за сопственост во затворен простор/Градење на сопственост вкупно пинг-страници на сопственост)x Вкупни трошоци за изградба,цена за пинг на секое домаќинство(единечна цена за пинг),вкупна цена по акција на домаќинството/Сопственик'внатрешна сопственост(Пинг)Сепак,заради цената на распределбата,може да потрае неколку илјади јуани.Затоа,дури и ако повеќето домаќинства се подготвени да платат,мал број домаќинства нема да бидат подготвени,затоа што неколку домаќинства се жалат дека плаќањето е превисоко.Повеќето од нив е тешко да се постигне консензус.Сепак,во 2019 година,владата обезбеди и субвенции за станови,обезбедување на жителите да аплицираат за обнова на надворешните идови.Со цел да се охрабрат луѓето да вршат реновирање на надворешните wallsидови,округот и градските власти имаат програма за субвенционирање на станови.Градската канцеларија за ажурирање на секоја префектура и град прашува за методот на апликација.

Кога станува збор за финансиски субвенции,округот и градовите се малку различни.Земете го Синсин Сити како пример.1.Стапката на договорот е 100%.2.Градежната година е повеќе од 15 години.3.Може да аплицирате за следниве два услови: &цит;Тие се на небото и имаат повеќе од пет последователни згради&цит;и&цит;два сета стари-модерни станови што не се транспарентни&цит;,но средствата не треба да надминуваат 50%од вкупното финансирање на проектот,со таван од 10 милиони јуани.

2)Кои се предностите на старата зграда'надворешен ид?
Прво,подобрување на текстурата на зградата
Ако сте на локација на starвезди или зграда со погодни услови за живеење,по надворешноста на зградата за реновирање,многу може да ја зголемите вредноста на самата зграда за околу 10%до 20%,и брзо затворете го новиот дом.Јазот во цените создава подобра домашна цена.


Второ,создадете поголема вредност за куќата
Според статистиката,повеќето од втората-пазарот за домување со рака во истата област ќе биде предизвикан од&цит;возраста на куќата&цит;, &цит;изгледот е стар&цит;, &цит;земјотресот на надворешниот ид на зградата&цит;и така натаму.Куќната цена е скоро 50%на цената на новиот дом.А што е со цената на куќата по реновирањето на надворешниот wallид на зградата?Секако,многу згради се вратија на цената на новите домови,за да можат уште еднаш да имаат можност да создадат подобри цени за домување.

3)Цената на влечење на кожата на надворешниот ид на зградата.Дали алокацијата на домаќинството се пресметува на&цит;цена по единица&цит;или&цит;процент од станот&цит;?
Бидејќи надворешниот ид на зградата ги вклучува сите домаќинства,штом ќе се повлече надворешниот ид на зградата,потребно е однапред да комуницираме со целиот сосед и да побараме согласност од сите домаќинства.Трошоците мора да ги споделат сите домаќинства.Износот на распределбата ќе варира во зависност од начинот на пресметување.Општо,може да се подели на&цит;по единица цена по пинг&цит;и&цит;сооднос на пинг&цит;.Пресметаниот број пингви се заснова на бројот на пингси во домаќинството'внатрешна сопственост.


Метод на конверзија:
Вкупната цена на секој сопственик на домаќинството(процентот на бројот на пингс)
(Диференцијација на сопственик'и пинг-топки за сопственост во затворен простор/Градење на сопственост вкупно пинг-страници на сопственост)x Вкупни трошоци за изградба,цена за пинг на секое домаќинство(единечна цена за пинг),вкупна цена по акција на домаќинството/Сопственик'внатрешна сопственост(Пинг)Сепак,заради цената на распределбата,може да потрае неколку илјади јуани.Затоа,дури и ако повеќето домаќинства се подготвени да платат,мал број домаќинства нема да бидат подготвени,затоа што неколку домаќинства се жалат дека плаќањето е превисоко.Повеќето од нив е тешко да се постигне консензус.Сепак,во 2019 година,владата обезбеди и субвенции за надворешните wallsидови на зградата,обезбедување на жителите да аплицираат за надворешниот wallид на кожата.Округот и градските власти имаат субвенции за надворешните wallsидови на зградата со цел да ги охрабрат луѓето да извршат реновирање на старите куќи.Планот сугерира дека можете да побарате од градската канцеларија за ажурирање на секоја област и град за методот на апликација.

Покрај тоа,ако сопственикот сака да аплицира за надворешниот wallид на зградата,ако е инсталиран на надворешниот ид,како што се железни прозорци,балкони или други 2 градежни наставки,процесот ќе се должи на пропорцијата и количината на нелегална градба.И дискреционо одземање на износот на субвенциите,дури и ако не е одобрено,ќе се одземе до 15%на субвенцијата,па ако зградата'надворешните wallsидови се нелегално изградени,не е погодна за примена,можеби е тешко да се помине апликацијата,ако помина,Покрај тоа што влијаат на износот на субвенциите,другата шема значи дека сите сопственици на домови ќе го подигнат надворешниот ид на зградата на сопствен трошок.

За проблемот со паѓање тули,на пример,во градот Тајпеј,има предлог за реновирање на надворешниот wallид на зградата,сè додека легално поседуваната приватна зграда со куќиште стара повеќе од 10 години и ќе се излупи плочките Надворешниот wallид е свртен кон тротоарот,што сериозно ја загрозува безбедноста при одење.Градската влада на Тајпеј ќе ги субвенционира двата трошоци на&цит;кран за надомест&цит;и&цит;трошоците за изградба на надворешниот ид на зградата&цит;.40,000 јуани,детални информации може да се побараат до канцеларијата на градската управа за обнова на градот Тајпеј.

Подетални информации за цената на надворешниот wallид на зградата,хидроизолација на надворешниот ид,пилинг на надворешниот ид,примена на надворешниот ид,и техничкиот тим на ChengLin Innovation,Иновативноста на ChengLin ќе ви овозможи најпрофесионално консултации за реновирање на надворешните wallидови/надворешно wallидно инженерство/реновирање на надворешниот wallид.


Само треба да се отвори кожата за изградба на надворешниот ид,не само што може веднаш да го смени лицето,така што куќата може да се врати во минатото,исто така може да ја искористи оваа можност да ја зајакне структурата,решавање на проблеми како што се рак на wallидови и тули,и да го продолжи животот на зградата.

Згора на тоа,за време на изградбата на надворешниот ид,жителите не треба да најдат привремен престој,или тие можат да продолжат да живеат во куќата;Фанг Zhongye исто така, истакна дека по изградбата на старата куќа,цената на куќите и изнајмувањето веднаш ќе се зголемат,зголемувањето е најмалку 10%.Ако се наоѓа во добра област на локацијата,зголемувањето е релативно поголемо.На пример,зградата Донгхуа,сместена спроти општинската зграда Тајпеј,скоро двојно се зголеми цената по изградбата,а зградата на Блу Скај Хајт во кругот на Далечниот бизнис е исто така класичен ремек-дело на архитектонската кожа.

Бесплатно-до-отстранете ја градбата од тули,инженеринг за обложување за пониска цена и подолготрајна употреба

Традиционалниот архитектонски пилинг е прво да се отстранат надворешните wallидни плочки,избришете ја старата лакирана површина,а потоа поправете го отстранувањето на wallидот и челикот и 'рѓата.Периодот на изградба е долг;трошоците за изградба се избираат според изборот.Градежните материјали се движат од 6,000 јуани до 7,000 јуани на метар квадратен или десетици илјади јуани.Сепак,време е традиционалната конструкција на проектот за кожа-конзумирање и труд-интензивна,и често создава бучава,отпад и огромни трошоци за изградба!

Напредни земји како Европа,Америка,и Јапонија веќе користеле боја за да ги заменат плочките!Најновиот проект за пилинг за градење директно се претвора во убава и еколошка боја за реновирање на надворешниот wallид на домот;споредено со другите инфериорни материјали за надворешни buildingидови,ChengLin иновативен систем за реновирање на згради,Усвојува Нипон Нипон боја,што не е-токсичен,не-загадувачки и не-запалив.Не произведува силен лут мирис и токсичност на традиционалното потенки масно емајл.Може да се користи повеќе од 30 години, а надворешниот wallид е лесен за чистење.Со повеќе од 1000 видови на шарени предности,има силна адхезија и водоотпорни карактеристики,може силно да се прицврсти на сите видови на wallидната површина,и може директно да пополни какви било градежни материјали при израмнување на градежништвото,елиминирање на времето за отстранување на плочките,а исто така спречувајќи Вода да навлезе во идот,целосно навредувајќи го уништувањето на природата и ја намалува инциденцата на карцином на wallидови.

Со изградбата на бојата може да се направи поголема проблеми со изградбата на проектот за кожа-бесплатно.Треба само да го замени оној-трето работно време и едно-половина од цената на методот на плочки,а градежната кожа може лесно да се заврши,а изгледот на зградата може целосно да се разубави и трансформира.Изберете од повеќе од 1,000 богати бои,со најразлични стилови на дизајн,создадете различни материјали за симулација,и може да спречи мувла и антибактериско.

Во денешно време,со цел да се забрза темпото на урбана обнова,сите окрузи и градови имаат субвенции за апликации,правејќи ја изградбата на кожа поевтина,додека реновираните куќи се подобро продадени,и иновативниот систем Nippon Paint кој го користи ChengLin ги има карактеристиките на не е лесно да се отпаднат и чип,нема да предизвика опасност или штета како резултат на земјотрес,и направи зградата да изгледа поживописна.

Пекинг Аиди училиште,кој ја користи Јапонија'Nippon Paint за реновирање на надворешниот ид,е светла и убава.

6-те-точка предност на неотповикливата зграда од тули Лапи и Ченглин иновативниот реновиран систем ќе биде разбрана по читањето:
1.Заштита на животната средина:нема потреба да ја расклопите магнетната површина на brickидот од тули,уништи ја structureидната структура и го намали производството на голема количина градежен отпад.
2.Тивка:Може да се израмни директно на плочка или на која било материјална површина.Тули се ослободени од бучава и нема да предизвикаат спокојство на соседите.
3.Кратко време за поправка:нема потреба да ги отстранувате плочките,времето на изградба е само 1/3 од традиционалното.
4.Заштедете многу буџет:Се додека цената е 1/2 од плочка,анти-fouling и времето-отпорен ефект е повеќе од 2 пати поголем од оној на плочката,што директно го намалува бројот на чистење во иднина и ги намалува трошоците за одржување.
5.Диверзифициран дизајн:повеќе од 1000 видови на бои и дезени,да ги задоволи потребите на патниците,да се создаде европски и американски архитектонски изглед.
6.Голема безбедност:тежината е полесна од плочката и сите градежни материјали,не ја зголемува структурната тежина на зградата,и ја зголемува безбедноста на градежното тело.

1.Градењето пилинг може да ја врати куќата на сонце и да го продолжи нејзиниот работен век.
2.Можете да ја зајакнете структурата со обновување на надворешниот ид и да решите проблеми како што се карцином на wallидови или паѓање на тули.
Во градската влада на Нов Тајпеј,сè додека се наоѓа на територијата,и е правна зграда во областа на урбанистичкото планирање и има семејна возраст повеќе од 15 години,ако сакате да аплицирате за старата куќа,старата куќа структура или 4-ти и 5-ти кат,Ако имате лифт во станот,може да аплицирате за тим за туторство да се консултирате со услугата Лаојојао Лапи по факс или преку Интернет.Можете да направите професионален совет од архитектот и да помогне да процените дали условите на основата го исполнуваат обемот на субвенцијата или дали има доволно.Во просторот може да се додаде лифт или слично.Покрај тоа,со цел да се намали финансискиот товар на изградбата на старите куќи,градската влада на Нов Тајпеј ќе отвори јавна пријава и ќе го прифати барањето за“Поддршка за обновување и одржување во град&радко;од 1 август до 31 декември,108.Максималниот износ на финансиска помош е 50%.Доколку се наоѓа во стратешко подрачје,мора да се зголеми на 75%.Вкупната субвенција не е повеќе од НТ$10 милиони.


Градската влада во Тајхунг моментно ги субвенционира најстарите фондови за домување,што е највисоко во Тајван,со максимален однос на субвенционирање од 75%.Измените на“Грант за реконструкција на пејзаж и Environmentalивотна средина&радко;обезбедете ја фазата&цеделил;аде поправка на стари згради што ги исполнуваат условите.Дел од субвенциите за финансирање, како што е појавата на зелено разубавување,и се надевам на ефектот на фрлање тули за привлекување жад.

Градската влада во Тајхунг моментно ги субвенционира најстарите фондови за домување,што е највисоко во Тајван,со максимален однос на субвенционирање од 75%.Измените на“Грант за реконструкција на пејзаж и Environmentalивотна средина&радко;обезбедете ја фазата&цеделил;аде поправка на стари згради што ги исполнуваат условите.Дел од субвенциите за финансирање, како што е појавата на зелено разубавување,и се надевам на ефектот на фрлање тули за привлекување жад.

Канцеларијата за инженерство за развој на домување, Бирото за општински развој на градот Таичунг соопшти дека квотата за субвенции за секој случај е 45%од вкупните трошоци на проектот,до 75%;а старите станови под 5-ти кат се опремени со лифт опрема,и исто така може да аплицира за субвенции.Проектот ќе биде субвенциониран од 10 милиони јуани,а крајниот рок за прифаќање ќе истече на 31 октомври годинава.

Точки за субвенционирање на архитектонски стил стара куќа кожа и пејзаж
Опсег на субвенции:Една од следниве одредби е потребна за градење над 15 години.
‧Континуирани згради или единечни-семејни згради со повеќе од 5 згради.
‧6-ти кат и над зградите долж улицата.
‧На 5 кат и подолу,само опремата за подигнување ќе биде додадена во станот,и ќе биде достапна една градежна единица.
‧Се огласи Министерството за економски прашања
Проект за субвенционирање:
‧Поправки на фасади,вклучително и фа&цеделил;адеа железо прозорци,надворешен воздух-климатизација,цевководи,притисни-надвор балкони и рекламни знаци.
‧Изглед проект на зелено уредување.
‧Фасади за заштеда на енергија за намалување на јаглеродот или објекти за искористување на зелена енергија.
‧Реновирање на функционалните перформанси на зградите и реновирање на пределот на заеднички објекти.
‧Додавање опрема за подигнување.


Градската влада во Тајоан ја охрабрува ревитализацијата на приватните стари куќи.На&цит;Шема за реновирање и ревитализација на стари куќи&цит;промовиран од Бирото за урбан развој'Канцеларијата за развој на станови минатата година влезе во втората година и сега е отворена на 1 февруари(108).Во случај на апликација,Отидов на субвенцијата за активирање на старата куќа во годината(107),и јас ја завршив поправката во еден случај,станувајќи ново место за старата улица Томиока и железничката станица Томиока.

На&цит;Препорачан проект на 108-година Проектот за ревитализација и ревитализација на Старата куќа&цит;вклучува три артикли:реновирање или изградба на стара куќа,реновирање на старата куќа и реновирање на старата куќа.Максимална субвенција за секоја зграда или градба.400,000 јуани,максималната субвенција за поправки во затворен простор е 900,000 јуани.Активирање на бизнисот, вклучувајќи уметност и култура,јавни работи,јавни изложби,деловно користење и други проекти можат да аплицираат за месечна субвенција од 10,000 јуани за создавање корисници,сопственици и региони.Победи,нека се активира старата куќа,повеќе не мирен.
Покрај апликацијата за овој проект за 108 години,оваа година Министерството за култура го промовираше и&цит;Програма за рециклирање на стари зачувувања на згради&цит;,кој постави висок буџет,субвенционирани околу 50%на средства за приватни стари куќи,и ги охрабри луѓето да аплицираат повеќе и да промовираат стари куќи.Зачувајте ја регенерацијата и активирањето.


За другите области да аплицираат за информации,можете да контактирате на официјалната веб-страница на округот влада.

Канцеларија за градска обнова на град Таипеј
Канцеларија за обнова на урбано обновување на градската влада на Нов Таипе
Градската влада на Тајоан
Канцеларија за развој на домувањето во градот Taichung City
Канцеларија за градско обновување на градската власт Таинан

При нанесување на надворешниот ид на куќата,првото нешто е да го исчистите theидот и внимателно да проверите дали се создаваат пукнатини.Ако има пукнатина,треба да се примени како проект за санирање на пукнатини.Зошто се поправа отколку исполнет?Општото полнење се поправа со високо-средство за пенење под притисок,што се чини дека може брзо да ги поправи пукнатините.Всушност,корените на мувлата и бактериите не се чистат истовремено.Затоа,ChengLin користи високо-чистење на притисок и потоа додава На V-СОВЕТ метод,surfaceидната површина е целосно отстранета без оштетување на структурата,а потоа поправени,пополнети,и поправени,исчистено,водоотпорен,и благ.

Покрај пополнувањето на пукнатините,проблемот што треба да се реши во надворешниот ид на куќата е тоа што плочките и theидот се излупени и оштетени,и општите плочки се излупени,затоа што новите плочки на глазурата се слабо обоени,ако се полни само мало парче,Изгледот не е добар,но ако сакате да го уништите целиот ид,прво мора да потрошите плаќање за чистење,исчистете ја пратката,а потоа потрошете ги суровините и трошоците за изградба на плочката,често цената на куќата wallид Тоа’тешко е да си го дозволиме и тоа’е забрането.

Сега има поголема цена-ефективен начин за поправка на идот,реновирајте го идот,водоотпорен и мувла,заштедете го буџетот преку иновативниот мулти ChengLin-слоен метод на надворешно wallидно обложување.Секако,заради разликата во квалитетот на облогата на надворешниот wallид,цената Трошоците и годините на употреба ќе се разликуваат,така што изборот на добра обвивка е поважен од изборот на поевтина обвивка.Изборот на добра конструкција е поважен од изборот на поевтина конструкција!

※Јапонски случај за градба на патенти


Нашата тајна на успехот е политика нашиот менаџмент на се почитуваат на деловната етика во кои се занимаваат со клиентите. Ве уверуваме на за време на испорака од најдобрите

Надворешна боја на рендерирање

поддржани од страна на поттикна и внимателен услуга по продажбата.