Надворешна хидроизолација на wallидови

Долга и тесна дневна трансформација, надворешно стареење на wallидовите, покрај грд wallид, поважен е проблемот со истекување на вода, дури и ако ентериерот е убав, Надворешна хидроизолација на wallидови не се одвива добро, секој дожд ќе протече, карцином на wallидовите ingидовите, дрво, боја, позадина и други градежни материјали отпорни на вода, кои макотрпно се направија, се оштетени. Посериозно, алергените предизвикани од карцином на wallидовите го загрозуваат здравјето на семејството. Затоа, надворешниот ид на куќата е избран од архитектонските премази на Нипон. Нај препорачаниот метод е еднаш засекогаш, бидејќи надворешниот ид е водоотпорен и убав повеќе од 20 години.
Одводнување на вода на надворешниот ид на плочката обично е предизвикано од фактори како што се пукнатини во надворешниот wallид, пукнатини во плочка или гребени на плочката. Со оглед на изгледот на зградата и хидроизолациониот ефект на целокупниот надворешен ид,

Надворешна хидроизолација на wallидови

треба да се земе предвид како целина, а хидроизолацијата на надворешниот ид на единечниот кат треба да се избегнува колку што е можно повеќе.
  • Надворешна хидроизолација на wallидови - 1-2
Надворешна хидроизолација на wallидови
модел - 1-2
За надворешниот wallид на куќата,надворешниот ид што ја игра улогата на директна заштита мора да биде во фокусот на заштитата на зградите.Игнорирање на проблемот со хидроизолација и пукање во детали на надворешниот wallид на куќата ќе стане потенцијална скриена опасност од истекување.Откако theидот на куќата е разбиен,Излупено,мувлосан,истекување на вода,итн.,тоа не само што влијае на функцијата на зградата,но исто така сериозно влијае на целокупниот изглед.

Во лицето на студената и дождлива клима во Тајван,областа за заптивање на водата е често надворешниот wallид на тесното и долго небо,а надворешниот wallид на зградата е разбиен.Без разлика дали тоа е постојана ерозија на дождот,корозија на компонентите на гас на киселина,или промена на сезоните и денот и ноќта.Како резултат на температурната разлика предизвикува theидот да се прошири и да се стега,формирање пукнатина,што ќе предизвика потежок проблем со истекување на вода на тесното и долго небо во сезоната на дождови.

Со цел да се обезбеди водоотпорен квалитет на надворешниот wallид на куќата,сите проекти треба да започнат од основниот третман,прво отстранете го стариот надворешен ид,а потоа поправете ја проблематичната wallидна површина,кој ги достигна стандардните барања за идот на надворешниот ид на куќата. .Затоа,надворешната водоотпорна конструкција,надворешниот wallид прво мора да има засилена и стабилна заштита.Ако основниот слој нема доволно водоотпорна јачина,лесно ќе започне да шупливи и пукаат на површината,што ќе го уништи декоративниот ефект и заштитната функција на надворешниот финиш слој на зградата и ќе се соочи со рано откажување.

За сопственикот на домот,водоотпорен и пукнатина-отпорен,убава и неопходна,надворешна хидроизолација на wallидовите е убав проект,конечен квалитет и ефект и избор на материјал,градежна околина,ниво на градежен персонал и многу други фактори имаат одлични фактори.Врски,високи стандарди на квалитетни производи,комбиниран со контролиран квалитет на градба,во голема мера ќе го намали ризикот од истекување на надворешниот ид на куќата.

Затоа,го усвојуваме системот за градежништво Нипон,надворешниот wallиден водоотпорен слој со високи перформанси,се користи за внатрешни и надворешни wallsидови од различни материјали,како што е цементен малтер,дрво и метал,да обезбеди одлична заштита за идовите.Неговата супер отпорност на времето може да издржи долго време,ветрот дува дожд или ерозија на алкални материи,и истата е стабилна како и Таишан.

Enquiry Now
производи: