Мора да биде толку скапо? Споредба на надворешниот

Во моментов, најитната потреба од архитектурата на Тајван е да се спроведе надворешниот wallид за да се заштити безбедноста и здравјето. Бидејќи Тајван е островска земја, тајфунот на големи и мали земјотреси е исклучително чест, а климата е топла и влажна, земјотресите, влагата и морската сол го надминуваат стандардот. Овие се фактори на ризик за уништување на старите згради. Затоа, со годините и природните непогоди, многу buildingидови на зградите беа спуштени, плочки дефекти и честопати плочки дожд. Ако изгледот е валкан и грд, едвај може да се толерира. Она што секој ден ги загрижува луѓето е дека градежниот слој е олупен поради лошиот квалитет на градежништвото или калцификацијата на цементот, а сериозната или дури и структурата е влошена. Ова е пешачки и вистински премин. За патниците, постои голем ризик да бидат безбедни!
Сепак, постојат стотици начини да се повлече кожата на надворешниот ид. Методот, цената и времето се различни. Покрај тоа, надворешниот ид на кожата треба да биде договорен од жителите на целата зграда, и често е невозможно да се спроведе непречено под различни размислувања.
  • Мора да биде толку скапо? Споредба на надворешниот - 6-1-01
Мора да биде толку скапо? Споредба на надворешниот
модел - 6-1-01
Во денешно време,постојат три начини да се користи главниот метод на надворешно дерик wallид.Кој метод е вистинскиот за вас?

Општо,пред да го направите надворешниот пилинг на wallидот,ќе бидат разгледани следните шест услови.

1.Пилинг за надворешен wallиден пилинг или надворешен пилинг на tileидови
Водоотпорен:Пукнатините можат да предизвикаат истекување на вода и истекување на вода.
Провизија за изградба:цена на орел,такса за отстранување,чист надомест за испорака,такса за отстранување на животната средина,надомест за израмнување на надворешен ид,плочки повторно-такса за лепење,такса за плочки или камени суровини.
Издржливост:Според употребата на плочки,квалитетот на самиот материјал,и разликата во трајноста помеѓу методите на плочки,цементниот песок нема водоотпорна функција,а водоотпорноста на сите бои на марката не е повеќе од 5-6 години.
Период на градба:долго.
Безбедност:Ракот на wallидот што протекува вода се јавува како резултат на години,земјотреси,тајфуни и други фактори.Штетата на оштетувањето на плочката е голема,а дождот од плочки често предизвикува жртви на пешаци.

2.Ironелезно дерби на кожата
Водоотпорен:Степенот на затегнатост е општ,така е лесно да се сече кога е изложено на силен дожд,и 'рѓата, исто така, веројатно ќе предизвика штета како резултат на оштетување.
Провизија за изградба:такса за железен лим,кран за надомест.
Издржливост:Кратко,во тековниот квалитет на воздухот,лесно е да се забрза ситуацијата со 'рѓа,летната температура ќе биде и до 60̊В~80̊В.
Период на градба:Кратко.
Безбедност:Леташе сериозен тајфун,'рѓа телесна повреда,здравје 'рѓа и водоотпорен проблеми.
Естетика:Сиромашен,сиромашните претежно користат лимени куќи

3.Насликајте го надворешниот exиден пилинг
Водоотпорен:Мулти-метод на основање на слој,добра боја може да ги отстрани и бактериите,мувла,анти-алги,водоотпорен,анти-сеизмичка пукнатина.
Трошоци за изградба:ниско,со иста големина,цената на изградбата е многу пониска од надворешниот ид на плочката,камен надворешноста ѕид или стакло завеса.
Издржливост:Едноставно одржување,ниски трошоци за обновување и долг работен век.
Период на градба:Скелето мора да биде изградено и времето за градба е кратко.
Безбедност:нема паѓање,проблеми со летање и ранување,без 'рѓа и мувла,предизвикувајќи здравствени проблеми,нема проблеми со пукање и хидроизолација.

ChengLin иновации усвојува мулти-слој слој метод за обложување на стари куќи,надворешен пилинг на wallидот,реновирање на надворешниот wallид,реновирање на надворешниот wallид,надворешна wallидна конструкција,куќа пилинг,со употреба на јапонски систем Нипсон патентиран боја за да се направи надворешниот wallид на куќата Кога е реновиран,ги одржува и ефектите од заштитата на животната средина,анти-алги,доказ за мувла,водоотпорен и ладење.Со стотици различни бои и градежни методи,можете да најдете убави погледи за вашата куќа.

Other Article: