Проблемот надворешниот wallид на куќата мора да се

Повеќето од домашните куќи веќе го бараа надворешниот wallид на куќата. Бидејќи куќата е изградена долго време, надворешниот wallид на куќата расте долго време, а структурата на слојот на цемент постепено станува стара и бела, а многу вознемирувачки проблеми ќе почнат да се издигаат на масата.
Како да проверите дали има проблем со вашата куќа? Како да потврдите дека на вашата куќа не му треба надворешниот wallид на куќата? Во основа, можете да набудувате директно од надворешната wallидна површина и внатрешната wallидна површина за да проверите дали има пукнатини на theидната површина. Може да се забележат пукнатини во внатрешниот ид во нашиот секојдневен живот, но има ли пукнатина во пукнатината на надворешниот wallид? Бидејќи пукнатините во надворешниот wallид често се предизвикани од земјотреси или лоша градба за време на изградбата, затоа што нема посебна забелешка, киселата дождовница ќе почне да се инфилтрира од овие места, ќе го еродира theидот, а потоа ќе предизвика проблеми со ракот на wallидот на внатрешниот ид. Посериозен е здравствениот проблем
  • Проблемот надворешниот wallид на куќата мора да се - 6-1-07
Проблемот надворешниот wallид на куќата мора да се
модел - 6-1-07
При нанесување на надворешниот ид на куќата,првото нешто е да го исчистите theидот и внимателно да проверите дали се создаваат пукнатини.Ако има пукнатина,треба да се примени како проект за санирање на пукнатини.Зошто се поправа отколку исполнет?Општото полнење се поправа со високо-средство за пенење под притисок,што се чини дека може брзо да ги поправи пукнатините.Всушност,корените на мувлата и бактериите не се чистат истовремено.Затоа,ChengLin користи високо-чистење на притисок и потоа додава На V-СОВЕТ метод,surfaceидната површина е целосно отстранета без оштетување на структурата,а потоа поправени,пополнети,и поправени,исчистено,водоотпорен,и благ.

Покрај пополнувањето на пукнатините,проблемот што треба да се реши во надворешниот ид на куќата е тоа што плочките и theидот се излупени и оштетени,и општите плочки се излупени,затоа што новите плочки на глазурата се слабо обоени,ако се полни само мало парче,Изгледот не е добар,но ако сакате да го уништите целиот ид,прво мора да потрошите плаќање за чистење,исчистете ја пратката,а потоа потрошете ги суровините и трошоците за изградба на плочката,често цената на куќата wallид Тоа’тешко е да си го дозволиме и тоа’е забрането.

Сега има поголема цена-ефективен начин за поправка на идот,реновирајте го идот,водоотпорен и мувла,заштедете го буџетот преку иновативниот мулти ChengLin-слоен метод на надворешно wallидно обложување.Секако,заради разликата во квалитетот на облогата на надворешниот wallид,цената Трошоците и годините на употреба ќе се разликуваат,така што изборот на добра обвивка е поважен од изборот на поевтина обвивка.Изборот на добра конструкција е поважен од изборот на поевтина конструкција!

※Јапонски случај за градба на патенти


Other Article: