Трошоците за дотерување во старите куќи се високи,

Старите куќи на Тајван и опасните згради се распространети низ целиот Тајван. Надворешните wallsидови на многу старомодни згради не само што се валкани, туку и криза на одвојување плочки во секое време! Повеќе од 80% од старите куќи треба да бидат стари куќи, но тие сакаат да се потпираат на спонтаното домување на заедницата. Често затоа што повеќето сопственици на домови не се подготвени да трошат повеќе, успехот на старата куќа е мал.
Сепак, сите окрузи и општини сега активно планираат да обезбедат субвенции за стари куќи, да ги намалат трошоците за изградба со субвенции за да ја зголемат подготвеноста на луѓето за реновирање и да промовираат реновирање и разубавување на старите куќи.
  • Трошоците за дотерување во старите куќи се високи, - 6-1-06
Трошоците за дотерување во старите куќи се високи,
модел - 6-1-06
Во градската влада на Нов Тајпеј,сè додека се наоѓа на територијата,и е правна зграда во областа на урбанистичкото планирање и има семејна возраст повеќе од 15 години,ако сакате да аплицирате за старата куќа,старата куќа структура или 4-ти и 5-ти кат,Ако имате лифт во станот,може да аплицирате за тим за туторство да се консултирате со услугата Лаојојао Лапи по факс или преку Интернет.Можете да направите професионален совет од архитектот и да помогне да процените дали условите на основата го исполнуваат обемот на субвенцијата или дали има доволно.Во просторот може да се додаде лифт или слично.Покрај тоа,со цел да се намали финансискиот товар на изградбата на старите куќи,градската влада на Нов Тајпеј ќе отвори јавна пријава и ќе го прифати барањето за“Поддршка за обновување и одржување во град&радко;од 1 август до 31 декември,108.Максималниот износ на финансиска помош е 50%.Доколку се наоѓа во стратешко подрачје,мора да се зголеми на 75%.Вкупната субвенција не е повеќе од НТ$10 милиони.


Градската влада во Тајхунг моментно ги субвенционира најстарите фондови за домување,што е највисоко во Тајван,со максимален однос на субвенционирање од 75%.Измените на“Грант за реконструкција на пејзаж и Environmentalивотна средина&радко;обезбедете ја фазата&цеделил;аде поправка на стари згради што ги исполнуваат условите.Дел од субвенциите за финансирање, како што е појавата на зелено разубавување,и се надевам на ефектот на фрлање тули за привлекување жад.

Градската влада во Тајхунг моментно ги субвенционира најстарите фондови за домување,што е највисоко во Тајван,со максимален однос на субвенционирање од 75%.Измените на“Грант за реконструкција на пејзаж и Environmentalивотна средина&радко;обезбедете ја фазата&цеделил;аде поправка на стари згради што ги исполнуваат условите.Дел од субвенциите за финансирање, како што е појавата на зелено разубавување,и се надевам на ефектот на фрлање тули за привлекување жад.

Канцеларијата за инженерство за развој на домување, Бирото за општински развој на градот Таичунг соопшти дека квотата за субвенции за секој случај е 45%од вкупните трошоци на проектот,до 75%;а старите станови под 5-ти кат се опремени со лифт опрема,и исто така може да аплицира за субвенции.Проектот ќе биде субвенциониран од 10 милиони јуани,а крајниот рок за прифаќање ќе истече на 31 октомври годинава.

Точки за субвенционирање на архитектонски стил стара куќа кожа и пејзаж
Опсег на субвенции:Една од следниве одредби е потребна за градење над 15 години.
‧Континуирани згради или единечни-семејни згради со повеќе од 5 згради.
‧6-ти кат и над зградите долж улицата.
‧На 5 кат и подолу,само опремата за подигнување ќе биде додадена во станот,и ќе биде достапна една градежна единица.
‧Се огласи Министерството за економски прашања
Проект за субвенционирање:
‧Поправки на фасади,вклучително и фа&цеделил;адеа железо прозорци,надворешен воздух-климатизација,цевководи,притисни-надвор балкони и рекламни знаци.
‧Изглед проект на зелено уредување.
‧Фасади за заштеда на енергија за намалување на јаглеродот или објекти за искористување на зелена енергија.
‧Реновирање на функционалните перформанси на зградите и реновирање на пределот на заеднички објекти.
‧Додавање опрема за подигнување.


Градската влада во Тајоан ја охрабрува ревитализацијата на приватните стари куќи.На&цит;Шема за реновирање и ревитализација на стари куќи&цит;промовиран од Бирото за урбан развој'Канцеларијата за развој на станови минатата година влезе во втората година и сега е отворена на 1 февруари(108).Во случај на апликација,Отидов на субвенцијата за активирање на старата куќа во годината(107),и јас ја завршив поправката во еден случај,станувајќи ново место за старата улица Томиока и железничката станица Томиока.

На&цит;Препорачан проект на 108-година Проектот за ревитализација и ревитализација на Старата куќа&цит;вклучува три артикли:реновирање или изградба на стара куќа,реновирање на старата куќа и реновирање на старата куќа.Максимална субвенција за секоја зграда или градба.400,000 јуани,максималната субвенција за поправки во затворен простор е 900,000 јуани.Активирање на бизнисот, вклучувајќи уметност и култура,јавни работи,јавни изложби,деловно користење и други проекти можат да аплицираат за месечна субвенција од 10,000 јуани за создавање корисници,сопственици и региони.Победи,нека се активира старата куќа,повеќе не мирен.
Покрај апликацијата за овој проект за 108 години,оваа година Министерството за култура го промовираше и&цит;Програма за рециклирање на стари зачувувања на згради&цит;,кој постави висок буџет,субвенционирани околу 50%на средства за приватни стари куќи,и ги охрабри луѓето да аплицираат повеќе и да промовираат стари куќи.Зачувајте ја регенерацијата и активирањето.


За другите области да аплицираат за информации,можете да контактирате на официјалната веб-страница на округот влада.

Канцеларија за градска обнова на град Таипеј
Канцеларија за обнова на урбано обновување на градската влада на Нов Таипе
Градската влада на Тајоан
Канцеларија за развој на домувањето во градот Taichung City
Канцеларија за градско обновување на градската власт Таинан

Other Article: