Куќиштето надворешно куќиште, прекрасно повеќе од

1) Дали навистина има потреба од надворешниот wallид на старата зграда?
Прво, може да го реши проблемот со истекување на вода.
Надворешниот wallид на старата зграда, под долгорочно сонце, дожд и земјотрес, лесно може да се појави водоотпорен материјал на водоотпорен материјал, содржината на вода во плочката и рамката на прозорецот станува висока, предизвикувајќи плочка или рамката на прозорецот падна, па дури и предизвика пукнатини во надворешната wallидна структура! Затоа, лесно е да се предизвикаат проблеми како што се wallидното истекување и ракот на wallидовите. Ако сакате да се реши овој вид на проблем сеопфатно, првото нешто е да го подобрите надворешниот ид на зградата за стареење!
Второ, брзо решавање на проблемот со паѓање плочки.
Повеќето од зградите во Тајван денес го користат двокатниот проект за плочки, така што повеќето фасади на старите згради се одвоени. Доколку нема непосреден проблем, проблемот треба правилно да се постапува. Плочките паѓаат и им штетат на домаќинствата, пешаците или Тоа е возило. Управниот одбор на зградата мора да сноси одговорност за жртви и штети. Членовите на релевантниот комитет за управување со згради мора да сносат кривична одговорност. Затоа, императив е надворешниот wallид на зградата да биде целосно реновиран.
  • Куќиштето надворешно куќиште, прекрасно повеќе од - 6-1-03
Куќиштето надворешно куќиште, прекрасно повеќе од
модел - 6-1-03
2)Кои се предностите на старата зграда'надворешен ид?
Прво,подобрување на текстурата на зградата
Ако сте на локација на starвезди или зграда со погодни услови за живеење,по надворешноста на зградата за реновирање,многу може да ја зголемите вредноста на самата зграда за околу 10%до 20%,и брзо затворете го новиот дом.Јазот во цените создава подобра домашна цена.


Второ,создадете поголема вредност за куќата
Според статистиката,повеќето од втората-пазарот за домување со рака во истата област ќе биде предизвикан од&цит;возраста на куќата&цит;, &цит;изгледот е стар&цит;, &цит;земјотресот на надворешниот ид на зградата&цит;и така натаму.Куќната цена е скоро 50%на цената на новиот дом.А што е со цената на куќата по реновирањето на надворешниот wallид на зградата?Секако,многу згради се вратија на цената на новите домови,за да можат уште еднаш да имаат можност да создадат подобри цени за домување.

3)Цената на влечење на кожата на надворешниот ид на зградата.Дали алокацијата на домаќинството се пресметува на&цит;цена по единица&цит;или&цит;процент од станот&цит;?
Бидејќи надворешниот ид на зградата ги вклучува сите домаќинства,штом ќе се повлече надворешниот ид на зградата,потребно е однапред да комуницираме со целиот сосед и да побараме согласност од сите домаќинства.Трошоците мора да ги споделат сите домаќинства.Износот на распределбата ќе варира во зависност од начинот на пресметување.Општо,може да се подели на&цит;по единица цена по пинг&цит;и&цит;сооднос на пинг&цит;.Пресметаниот број пингви се заснова на бројот на пингси во домаќинството'внатрешна сопственост.


Метод на конверзија:
Вкупната цена на секој сопственик на домаќинството(процентот на бројот на пингс)
(Диференцијација на сопственик'и пинг-топки за сопственост во затворен простор/Градење на сопственост вкупно пинг-страници на сопственост)x Вкупни трошоци за изградба,цена за пинг на секое домаќинство(единечна цена за пинг),вкупна цена по акција на домаќинството/Сопственик'внатрешна сопственост(Пинг)Сепак,заради цената на распределбата,може да потрае неколку илјади јуани.Затоа,дури и ако повеќето домаќинства се подготвени да платат,мал број домаќинства нема да бидат подготвени,затоа што неколку домаќинства се жалат дека плаќањето е превисоко.Повеќето од нив е тешко да се постигне консензус.Сепак,во 2019 година,владата обезбеди и субвенции за надворешните wallsидови на зградата,обезбедување на жителите да аплицираат за надворешниот wallид на кожата.Округот и градските власти имаат субвенции за надворешните wallsидови на зградата со цел да ги охрабрат луѓето да извршат реновирање на старите куќи.Планот сугерира дека можете да побарате од градската канцеларија за ажурирање на секоја област и град за методот на апликација.

Покрај тоа,ако сопственикот сака да аплицира за надворешниот wallид на зградата,ако е инсталиран на надворешниот ид,како што се железни прозорци,балкони или други 2 градежни наставки,процесот ќе се должи на пропорцијата и количината на нелегална градба.И дискреционо одземање на износот на субвенциите,дури и ако не е одобрено,ќе се одземе до 15%на субвенцијата,па ако зградата'надворешните wallsидови се нелегално изградени,не е погодна за примена,можеби е тешко да се помине апликацијата,ако помина,Покрај тоа што влијаат на износот на субвенциите,другата шема значи дека сите сопственици на домови ќе го подигнат надворешниот ид на зградата на сопствен трошок.

За проблемот со паѓање тули,на пример,во градот Тајпеј,има предлог за реновирање на надворешниот wallид на зградата,сè додека легално поседуваната приватна зграда со куќиште стара повеќе од 10 години и ќе се излупи плочките Надворешниот wallид е свртен кон тротоарот,што сериозно ја загрозува безбедноста при одење.Градската влада на Тајпеј ќе ги субвенционира двата трошоци на&цит;кран за надомест&цит;и&цит;трошоците за изградба на надворешниот ид на зградата&цит;.40,000 јуани,детални информации може да се побараат до канцеларијата на градската управа за обнова на градот Тајпеј.

Подетални информации за цената на надворешниот wallид на зградата,хидроизолација на надворешниот ид,пилинг на надворешниот ид,примена на надворешниот ид,и техничкиот тим на ChengLin Innovation,Иновативноста на ChengLin ќе ви овозможи најпрофесионално консултации за реновирање на надворешните wallидови/надворешно wallидно инженерство/реновирање на надворешниот wallид.

Other Article: