Станот е лесно? како да се рашират трошоците

Во процесот на промовирање на статусот во градот, многу луѓе се iousубопитни да прашаат: „Дали надворешната структура на станот е приватна или ја делат сите сопственици?“ Исто така, честопати слушам сопственик да се жали: „Гледајќи ги регулативите за управување со станбената зграда е да се најде Дали надворешниот wallид на станбената зграда треба да се одржи одделно или заеднички?? Правата на сопственост на милиони станови во целата куќа ќе предизвикаат луѓето не можат да го повлечат станот, предизвикувајќи дожд на плочки во Тајван насекаде, опасно и неуредно! “
Кога станбената зграда го промовира надворешниот ид на кожата, надворешниот wallид е приватно задржан или заеднички се одржува, што директно ќе влијае на цената на проектот на станот. На крајот, дали имотот на првиот кат е домаќин на сопственици на имот, или го делат сите сопственици на домови? Постојат многу луѓе кои се прашуваат зошто тајванскиот закон не може јасно да ја регулира оваа работа. Ова е затоа што надворешниот wallид може да го држат заеднички сите жители на истиот кат, или може да го држат сите жители на станот.
  • Станот е лесно? како да се рашират трошоците - 6-1-02
Станот е лесно? како да се рашират трошоците
модел - 6-1-02

Ако старата куќа се замени со нова облека,ефектот навистина не е покриен.Се додека е општа локација во градот Тајпеј,цената на секој пинг може да се зголеми за 70 до 80,000 по пинг,но ако е во елитната зграда,зголемувањето Најмалку 20%.

Како што вели поговорката,луѓето сакаат да се облекуваат,дури и старата зграда е иста,а темпото на зголемените цени на домувањето е исто така пропорционално со брзината на реновирање на станот'надворешен ид.

Пресметката на цената за реновирање на надворешниот ид на станот се заснова на просечниот број на станови во сопственост на секој сопственик.Цената на единечниот стан е различна.Потребно е да се разгледа употребата на градежни материјали и условите за градење на локацијата и барањата за дизајн на резолуцијата на управниот одбор.Може да се утврди.

Распределбата на домаќинствата се пресметува како&цит;по единица цена по пинг&цит;или како&цит;сооднос на фунта&цит;
Бидејќи станот е вклучен во сите домаќинства,еднаш реновирање на станот'потребен е надворешен isид,потребно е однапред да комуницираме со целиот сосед и да побараме согласност од сите домаќинства.Секако,трошоците мора да ги споделат сите домаќинства.Износот на распределбата ќе варира во зависност од начинот на пресметување.Општо,може да се подели на&цит;по единица цена по пинг&цит;и&цит;сооднос на пинг&цит;.Пресметаниот број пингви се заснова на бројот на пингси во домаќинството'внатрешна сопственост.

Метод на конверзија:
Вкупната цена на секој сопственик на домаќинството(процентот на бројот на пингс)
(Диференцијација на сопственик'и пинг-топки за сопственост во затворен простор/Градење на сопственост вкупно пинг-страници на сопственост)x Вкупни трошоци за изградба,цена за пинг на секое домаќинство(единечна цена за пинг),вкупна цена по акција на домаќинството/Сопственик'внатрешна сопственост(Пинг)Сепак,заради цената на распределбата,може да потрае неколку илјади јуани.Затоа,дури и ако повеќето домаќинства се подготвени да платат,мал број домаќинства нема да бидат подготвени,затоа што неколку домаќинства се жалат дека плаќањето е превисоко.Повеќето од нив е тешко да се постигне консензус.Сепак,во 2019 година,владата обезбеди и субвенции за станови,обезбедување на жителите да аплицираат за обнова на надворешните идови.Со цел да се охрабрат луѓето да вршат реновирање на надворешните wallsидови,округот и градските власти имаат програма за субвенционирање на станови.Градската канцеларија за ажурирање на секоја префектура и град прашува за методот на апликација.

Кога станува збор за финансиски субвенции,округот и градовите се малку различни.Земете го Синсин Сити како пример.1.Стапката на договорот е 100%.2.Градежната година е повеќе од 15 години.3.Може да аплицирате за следниве два услови: &цит;Тие се на небото и имаат повеќе од пет последователни згради&цит;и&цит;два сета стари-модерни станови што не се транспарентни&цит;,но средствата не треба да надминуваат 50%од вкупното финансирање на проектот,со таван од 10 милиони јуани.

Other Article: